UREĐENJA VRTA.D DVORIŠTA, OKUĆNICA!

UREĐENJA VRTA.D DVORIŠTA, OKUĆNICA!

Najvažnija stavka prilikom uređenja vrta, uređenja dvorišta ili okućnice je izrada idejne skice. Prvo se treba dobro izmjeriti područje koje želimo urediti i to prenijeti na papir. Zatim se ucrtavaju svi elementi kojima ćemo urediti zadano područje. Počinje se od staza i većih elemenata. Ovdje je bitno imati predodžbu kako bi to izgledalo ili ako si ne možete to zamisliti onda se može slikati teren i računalnim programom ubaciti biljke na sliku i dobiti 3D prikaz kako bi to izgledalo nakon radova (primjer možete vidjeti na kraju teksta).

Prilikom izbora biljaka treba obratiti pažnju na zahtjevnost biljaka (svijetlost, temperatura, otpornost) i kako će ta biljka izgledati za par godina. Česta je greška gusta sadnja biljaka zbog nemogućnosti procjene njihova rasta i/ili neinformiranosti što dovodi do kasnijeg međusobnog zagušivanja biljaka i nabacanog izgleda.

Zbog velikog opsega posla najbolje je kontaktirati stručnjake koji se time svakodnevno bave!

Ova stranica ostavlja "kolačiće" na Vašem kompjutoru za potrebe navigacije i anonimizirane statistike pristupa. Korištenjem ove stranice prihvaćate i potvrđujete ove "kolačiće".